27 Haziran 2007 Çarşamba

MAVİ TEPSİ

Yöntem pembe tepsideki ile aynı. Burada farklı olarak tepsiyi maviye boyadıktan sonra beyaz ve açık mavi boyaya glaze katarak bir kısmı mavi bir kısmı beyaz olacak şekilde fırçaya boyaları aldım ve peçetelerin geleceği yerlerde daha çok beyaz olacak şekilde fırçayı sağdan sola çektim. (Glaze katmamızın sebebi boyanın daha geç kurumasını sağlamak ve böylece istediğimiz renk hareketini verebilmek) Peçetelerin geleceği yerlerin açık renk olması önemli yoksa peçeteyi yapıştırdığınızda kayboluyor. Peçeteyi kesip, katlarına ayırıp, yapıştırdım. Tüm tepsiye transferi ince bir tabaka sürdüm. Daha sonra kağıt bantla tepsinin alt kısmını bantlayıp kenarları koyu maviye boyadım. Üst kenarlarına da süngere çok az açık mavi alarak pon pon yaptım. (Pon pon yapmakla bastırıp bastırıp çekmeyi kastediyorum.) Son olarak iki kat su bazlı vernikle vernikledim. Boya olarak Artdeco açık mavi ve mavi kullandım.

25 Haziran 2007 Pazartesi

PEMBE TEPSİ

Kursun ilk dönemlerinde yaptığım tepsilerden biri. Sanırım genelde herkes tepsi ile başlıyor.

Tepsiyi önce zımparaladım ve kuru bir bezle tozunu aldım. Pembe boyaya azıcık beyaz katıp boyadım. (Pebeo marka boya kullandım) Kuruduktan sonra tekrar zımparalayıp, tozunu aldım ve bir kat daha boyadım. Laleleri peçededen kesip, transfer tutkalı ile yapıştırdım. (Peçeteyi katlarına ayırıp, tek katını yapıştırıyoruz.) Kuruduktan sonra tutkalı ince bir tabaka tüm tepsiye sürdüm. (Resmin kenarlarından taşan tutkallar kötü görünmesin diye)

Son olarak iki kat su bazlı vernik ile vernikledim.

21 Haziran 2007 Perşembe

Merhaba


Aslında yaklaşık üç aydır ahşap boyama ile ilgileniyorum. Çalıştığım yerin düzenlediği kurs geçen cumartesi bitti ve dün de ürünlerimizi sergiledik.
Başlangıçta bir blog oluşturup, ürünleri yaptıkça yayımlamayı ve nasıl yaptığımı anlatmayı planlamıştım ama bir ürünün herşeyiyle tamalanması vakit aldı çünkü birini bitirip birine başlamadım. Mesela vernik işlerini hep en sona bıraktım. İşte bu nedenle ancak şimdi yazabiliyorum. Ürünleri fırsat buldukça anlatmaya çalışacağım. Umarım siz de beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...