31 Temmuz 2007 Salı

DERGİLİK VE BIÇAKLIK

Yemek dergilerim mutfakta darmadağınık duruyorlardı. Bu dergiliği görünce hemen aldım. Bıçaklık çok önceden vardı. Şu herkesin evinde olan ahşap bıçaklıklardandı. Onu da dergiliğe uydurdum. Bence iyi bir ikili oldular.

Önce dergiliği krem rengine iki kat boyadım. Daha sonra orta ve yan kısımlarını (resimde görünmüyor) çatlattım. Bunun için Cadence boya çatlatma kullandım. Öncelikle çatlatma sıvısını sürüyorsunuz. Cadence marka çatlatma sıvısı kullanacaksanız dikkat etmeniz gereken şey çatlatma sıvısı ve boyayı farklı yönlerde sürmek. Ben sıvıyı yatay sürdüm. İki saat bekledim ve üzerine dikey olarak pembe boya sürdüm. Kalan kısımlara peçete yapıştırdım.

Bıçaklıkta çatlatma yok. Üst kısmını pembeye, kalan kısımları kreme boyadım ve peçete yapıştırdım.

Bıçaklığı su bazlı vernikle, dergiliği sprey vernikle iki kat vernikledim. Çatlatma yaptığınızda su bazlı vernik kulanmamak gerekiyor.

10 Temmuz 2007 Salı

KAPI SEPETİ



Yaptıklarım içinde en sevdiklerimden biri. Adına ne denir bilemediğimden kapı sepeti dedim. Apartman görevlisinin ekmek ve gazete bırakması için kapıya asılan sepetlerin ahşabı aslında.:)

Peçeteyi yapıştırdığım orta kısmı beyaza, kalan kısımları krem rengine iki kat boyadım. Boyamadan önce ve ilk kat boyadan sonra zımparaladım. Transfer tutkalı ile orta kısma peçeteyi yapıştırdım. Kuruduktan sonra fırçaya çok az yeşil boya alıp, önce boyayı kağıda bir kaç kez sürdüm. Fırçada çok az boya kalması gerekiyor. Daha sonra fırçayı süpürür gibi sepete sürdüm.
Bu arada sanırım bloggerda bir sonrun var başlık yazamadım.

5 Temmuz 2007 Perşembe

YEŞİL TEPSİ

Bir tepsi daha...
Artdeco Nisan yeşiline bolca beyaz katıp tepsiyi diğer tepsilerde olduğu gibi iki kat boyadım. Bu sefer peçete yerine resim yapıştırdım. Resmin geleceği yerleri tepside kurşun kalemle işaretledim. Resmin arkasına dekopaj tutkalı sürüp, resmi yapıştırdım. Üzerine ince bir tabaka dekopaj tutkalı sürdüm. Kuruduktan sonra tepside resimden kalan boşlukları süngere aldığım boyalarla bastırıp çekerek(pompalayarak) tamamladım. Böylece tepsinin tamamında resim varmış gibi oldu. İki kat su bazlı vernik sürerek tepsiyi tamamladım.